Persoonlijk Coaching Traject

Individuele therapie

Coaching is inzicht krijgen in eigen gedrag en eigen ontwikkeling om het persoonlijke groeiproces dat een mens doormaakt te bevorderen.

Binnen onze maatschappij is er weinig tijd voor jezelf om dingen met aandacht te doen. De drukte van alledag en de hectiek van het leven slokt ons vaak op. Dit kan één van de belangrijkste redenen zijn waarom mensen uiteindelijk een therapeut of coach raadplegen. Samengevat is coaching een effectieve manier om mensen, die een uitdaging hebben, vooruit te helpen.

Wat kan er van het coaching traject verwacht worden

  • het is een doelgericht en creatief proces, waarbij bewustwording en persoonlijke groei centraal staan
  • het vergroten van zelfvertrouwen
  • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden
  • het verbeteren van prestaties en de kwaliteit van leven

Bij het coaching traject, wordt er geholpen om inzicht te krijgen op bijvoorbeeld persoonlijke zingeving en het stellen van de juiste doelen op weg naar een gezonde leefstijl. Vanuit onze visie staat ‘de mens’ centraal.

Psycho-Analytische Hypnotherapie

Individuele therapie

Het ervaren van de innerlijke reis die zich in de mens kan ontvouwen is een roep om de eigen innerlijke houding te onderzoeken en te groeien naar een liefdevolle levenshouding in het algemeen.  

Psycho-Analytische Hypnotherapie werkt naar inzicht in de eigen problematiek, verandering van gedragspatronen en het opheffen van weerstanden, die tot persoonlijke harmonie leiden. Het uitgangspunt is, dat echte verandering berust op innerlijke harmonie tussen de beleving (binnen)- en buitenwereld. De mens staat daarbij centraal, in harmonie met zichzelf, om evenwichtig in de samenleving te kunnen functioneren. Deze verandering is alleen te bereiken door intuïtieve bewustwording.

Belangrijk uitgangspunt van de Psycho-Analytische psychologie is zelfontdekking. Niet alleen verdrongen ervaringen worden behandeld door middel van trauma-analyse, er wordt ook gebruik gemaakt van verschillende psychotherapeutische technieken uit uiteenlopende scholen, o.a. gesprekstherapie, droomanalyse, actieve imaginatie en creatieve uitingsvormen.

De analytische therapie wordt afgestemd, op wat het best bij de persoon past.

Esogetische kleurenpunctuur

Individuele therapie

"Kleuren zijn de kinderen van het licht" (Johannes Itten)                                         

Als Image Consultant van Color me Beautiful en Esogetisch Kleurenpuncturist kan ik met een gerust hart zeggen dat, het mooiste wat je met kleur kunt bereiken is, dat kleur helpt de balans vinden/verbinding tot stand te brengen tussen lichaam en geest en helpt jouw unieke ik naar voren te laten komen.

Licht staat symbool voor groei, inzicht en bewustwording.

De invloed van licht en de kracht van kleur in het dagelijks leven is groter dan men in eerste instantie denkt. Al vanaf het moment van de conceptie worden we gebaad in kleur. We worden geboren in een kleurige wereld en groeien op omringt door de kleuren van onze omgeving. Het is haast ondenkbaar dat een ervaring kleurloos zou zijn. De trilling van kleur heeft een belangrijke impact op de informatieverwerking en het gedrag van de mens. 

Esogetische Kleurenpunctuur (volgens Peter Mandel) combineert de kennis over de werking van licht en kleur met de leer van de meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. Kleurenpunctuur is een pijnloze therapie, geschikt voor jong en oud, die voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten kan worden toegepast. Tijdens de behandeling wordt een speciale lichtpen gehanteerd. De kleurkeuze is afhankelijk van de analyse en klacht.

Esogetische Kleurenpunctuur is gebaseerd op oude wijsheid en moderne wetenschap waarbij we het lichaam beschouwen als energetisch reguleringssysteem. Onze lichaamscellen communiceren met elkaar door minuscule hoeveelheden licht, voor het blote oog niet zichtbaar. Kleurenpunctuur gaat ervanuit dat lichaam en geest één zijn. Klachten staan dus nooit op zich, er zijn altijd signalen van iets anders dat ook speelt.

De sessie wordt ondersteund door klachtgerichte klankbeelden. (CD met muziek)  

Mijn ervaring is dat de invloed van Licht, Kleur maar zeker ook Muziek van groot belang zijn binnen het dagelijkse leven en hiermee een kosmische be-Leving.