Intuïtieve Ontwikkeling

Cursus in groepsverband

Intuïtie is iets wat we allemaal van nature in ons hebben. Door de tijd heen is het gevoel daarin naar de achtergrond geschoven. We leven in een tijd waar alles draait om het denken. Het denken is zelfs ‘hoofdzaak’ geworden. Terwijl er zoveel meer is dan het denken alleen. 

Tijdens ons leven worden de intuïtieve kwaliteiten maar zelden gestimuleerd en vaak zelfs ontkent. Dit maakt dat we zelden op onze intuïtieve ingevingen vertrouwen. Je intuïtie kan je echter allerlei waardevolle aanreikingen geven als je er maar naar weet te luisteren.

Intuïtie is een innerlijke stem met een veel grotere potentie dan je in je dagelijkse leven realiseert. Op het moment dat je beseft dat je deel uitmaakt van een groter geheel, dan weet je dat je als mens meer bent dan een (stoffelijk) lichaam alleen. Het aanspreken van je intuïtieve vermogens en daarmee leren omgaan zal je veel meer inzicht geven in jezelf én de wereld om je heen!

Tijdens de cursus ontdekken en leren we luisteren naar onze intuïtie en innerlijke stem. Daarnaast helpen wij je om jouw eerste contact met de spirituele wereld te maken! Al oefenend ontstaat er meer zelfvertrouwen en ervaren we een verrijking van ons leven en functioneren we als mens vele malen beter.

Mediamieke / Mediumschap Ontwikkeling

Cursus in groepsverband

Via mediumschap is het mogelijk om te kunnen communiceren met dierbare overledenen, dit kan aan de hand van een foto, een naam of spontaan. We leren je hoe de wereld van de geest kan ‘aanvoelen’. Via dit ‘aanvoelen’ ben je in staat de essentie van het karakter/ persoonlijkheid van degene die met je communiceert weer te geven. Doormiddel van helderziende beelden is het mogelijk om bijvoorbeeld herinneringen door te geven van de persoon die bij je is. Het ‘terugzien’ van je familie en/of vrienden kunnen voor ontroerende momenten zorgen, maar er wordt zeker zoveel gelachen! Je hoeft geen bijzondere gaven te hebben voor deze cursus. Iedereen kan het leren!

Healing & Spiritual Healing

Cursus in groepsverband

Wat is Healing? Tijdens de cursus word je bekend gemaakt met verschillende technieken van (spiritual) healing. Stap voor stap word je begeleid om je over te geven aan de liefde van de spirituele wereld. Zo kan je leren om je als doorgeef kanaal open te stellen voor de healing-energie van de spirituele wereld.  Zij kunnen dan via jou de healing-energie, die op dat moment nodig is voor de persoon, doorgeven. Jij als persoon geeft dus niet zelf de healing, maar je bent het liefdevolle kanaal voor de spirituele wereld. We kijken naar je potentie en de mogelijkheden die er zijn om deze gaven optimaal te ontwikkelen. Healing is een belangrijk onderdeel in mediumschap en een holistische totaalbehandeling.

Spiritual Healing Wat is dat? Het is een vorm van Healing waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht en energie van de Spirituele Wereld. De term Spiritual Healing komt het uit Engels, en betekent heling met behulp van de spirituele wereld. Spiritual Healing wordt gegeven in een verhoogde staat van bewustzijn. Een Spiritueel Healer healt niet zelf, dit wordt door de Spirituele Wereld gedaan. De Spirituele healer geeft een helende energie door. De healing gebeurt over het algemeen in een stille sfeer of met zachte rustgevende muziek.

Een healing sessie is een holistische totaalbehandeling waarbij de ontvanger in zijn geheel centraal staat. Holistisch wil zeggen dat de problematiek en vraagstukken vanuit het geheel bekeken worden: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Heb je het gevoel uit balans te zijn? Heb je weinig energie, geestelijke of lichamelijke klachten? Heb je het gevoel dat je een innerlijke stap wilt zetten? Dan kan een Spiritual Healing sessie uitkomst bieden. 

Natuurlijk kan je ook een afspraak maken om een individuele healing-sessie te ontvangen. 

Meditatie

Cursus in groepsverband

To meditate does not mean to fight with a problem. To meditate means to observe.”

Meditatie is een techniek waarmee onze geest tot rust kan komen. We kunnen een bepaalde staat van bewustzijn bereiken, die heel anders is dan de staat waarin we dagelijks zijn. Dat betekent dat we door alle lagen van onszelf heengaan en uiteindelijk bij die staat van bewustzijn komen.

Bij mediteren observeer je je gedachten zonder ze te veroordelen: zo probeer je tot je ware kern te komen. Er zijn enorm veel manieren om te mediteren en ook allerlei redenen om ermee te beginnen: bijvoorbeeld om te ontspannen, of om bij jezelf te komen, of om te leren omgaan met (negatieve) emoties.

Mediteren draait dus niet om de controle over gedachtes te hebben. Veel mensen denken dat het daar juist wel om draait en stoppen er vervolgens mee als dat niet lukt. Helemaal niet nodig, want gedachtes horen nu eenmaal bij ons en zijn ook niet per se negatief. Sowieso leer je tijdens het mediteren dat niks goed of slecht is. Door dagelijkse beoefening leer je alles te observeren en accepteren, zonder bij gedachtes of emoties enorme verhalen te verzinnen.  

Wij gebruiken verschillende mediatietechnieken enkele van de technieken zijn bijvoorbeeld:

  • Mindfulness meditatie: Mindfulness betekent letterlijk 'aandachtig' of 'opmerkzaam'. Mindfulness zoals wij het willen omschrijven is: met je aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder dat je daar een oordeel over hebt. In plaats van druk bezig zijn met zorgen over het verleden of de toekomst, leer je om volledig het heden te ontdekken en te omarmen. Soms is het fijn om een geleide mindfulness meditatie te doen. Dit kan inspirerend werken, het helpt om je aandacht en focus te ontwikkelen en kan leiden tot inzichten 
  • Ademhaling meditatie: Adem halen is een van onze primaire levensbehoeftes. Dat ademhalen belangrijk is, spreekt voor zich. Ons leven begint met een ademhaling en eindigt met één laatste ademhaling. Je ademhaling is de brug tussen je lichaam en geest en brengt je terug in het nu. Door jezelf een paar minuten per dag te trainen om je aandacht naar je ademhaling te brengen en van daaruit je lichaam te scannen, leer je waarnemen zonder oordeel, zonder gedachten te vormen in je hoofd. Ademhaling meditatie is een van de eenvoudigste en meest ontspannende vormen van meditatie. Het is een meditatie techniek die populair is bij vele nieuwkomers in meditatie, omdát het zo eenvoudig is om te leren en direct resultaat geeft.    
  • Geleide meditatie: Een stem begeleidt je en geeft je suggesties op waar je je aandacht op kunt richten. Je neemt zelf waar wat  er gebeurt. Tijdens geleide meditatie kunnen verschillende technieken worden toegepast, waaronder visualisatie. Hierbij stel je je in gedachte voor om naar een plek te gaan om daar bepaalde ervaringen te beleven. Deze ervaringen kunnen als metafoor staan voor obstakels in het dagelijks leven of gewoon als moment van ontspanning. Het leuke eraan is dat de hersenen geen onderscheid maken tussen wat je visualiseert of wat je echt ziet. Je lichaam reageert er altijd op.